vineri, 14 ianuarie 2022

Fabrica de Vacanțe te ajută să spui în 2022: “Merhaba, Istanbul!”

Situat pe două continente, cu strâmtoarea Bosfor între ele, Istanbulul este centrul cultural, economic și istoric al Turciei. Odinioară capitala imperiilor romane și otomane, acest oraș vibrant de peste 15 milioane de locuitori, situat între Marea Neagră și Marea Mediterană, îmbină Estul cu Vestul într-un amestec multicultural. Atât modern, cât și antic, aceasta este o metropolă plină de moschei, baruri și restaurante, precum și de magazine de tip bazar.

Fie că plănuiți să faceți o vizită scurtă de escală, fie că doriți chiar un city break în Istanbul, iată cele mai bune locuri de vizitat!

1.     Marele Bazar

Poate că un loc grozav pentru a-ți începe aventura într-un city breakîn Istanbul este la arhicunoscutul Marele Bazar, una dintre cele mai mari și mai vechi piețe acoperite de pe planetă. Situată în orașul vechi, cu mii de magazine, frecventate atât de localnici, cât și de turiști, care vând ceramică, cărți, articole din metal, țevi de apă, lămpi, felinare, bijuterii, gresie și textile - șaluri, eșarfe, fețe de masă, covoare, perne și caftane, acest locul este de-a dreptul cuceritor.

Un lucru bine de știut este să nu vă așteptați să vedeți totul într-o singură vizită, deoarece bazarul este imens.

 


2.     Moscheea Albastră

Placile albastre Iznik și detaliile complicate decorează interiorul Moscheei Sultan Ahmed, cunoscută și sub numele de Moscheea Albastră. Construită la începutul anilor 1600, această moschee, situată vizavi de Hagia Sofia, are cupole rafinate în cascadă și șase minarete.

De asemenea, dacă ajungeți într-un city break în Istanbul este bine să rețineți că, timp de 90 de minute, de cinci ori pe zi, Moscheea Albastră este închisă pentru rugăciune, iar cei care nu sunt musulmai nu au voie să intre aici. Când vi se permite să intrați, asigurați-vă că vă descălțați. Femeile trebuie să-și acopere părul și umerii.

 

3.     Palatul Tokapi

Mare și întins, Palatul Topkapi a funcționat ca reședință imperială, palat, harem și sediu al guvernului timp de patru secole. Dacă ajungeți într-un city break în Istanbul și, implicit, aici, puteți să vedeți interiorul Consiliului Imperial, bucătăriile palatului, o colecție mare de porțelan și arme, camere cu gresie, o bibliotecă în stil otoman, curți mari pline de copaci și o mulțime de grădini. Aceasta este șansa ta de a obține o privire din interior asupra vieților opulente ale sultanilor Imperiului Otoman.

Odată ce ați ajuns aici, puteți să vizitați Restaurantul Konyali chiar la prânz după ce ți-ai creat pofta de mâncare, în urma explorării Palatului  Topkapi. Bucurați-vă nu numai de bucătăria turcească autentică și ospitalitatea splendidă, ci și de priveliștile ce taie răsuflarea!

Planificați-vă un city break în Istanbul chiar primăvara aceasta și lăsați-vă cuprinși de frumusețea acestui oraș plin de cultură, istorie, obiective turistice și peisaje de-a dreptul mirifice!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu