miercuri, 1 martie 2017

Marmaris este un oras pe care merita sa il vizitezi

Marmaris este un oras turistic din apropierea coastei de sud est a Turciei, acolo unde se intalnesc Marea Egee cu cea Mediterana. Candva vizitat de Alexandru cel Mare, sultanul Suleyman Magnificul si lordul Nelson, Marmaris este in ziua de azi un popas pentru cei care isi doresc sa se relaxeze la mare, iar plajele insorite si apele turquoise sunt faimoase in toata lumea. Fiecare turist isi gaseste cate o activitate care merita efectuata in Marmaris.



Castelul si Muzeul Marmaris

Localizat la iesirea din centrul vechi, in apropierea bazarului, Castelul Marmaris a fost redeschis in 1991, dupa un proces lung de restaurate. Despre acesta se banuieste ca dateaza din urma cu 3.000 de ani si a fost restaurat de catre Alexandru cel Mare, iar sute de ani mai apoi de catre Suleyman Magnificul in 1522. In ziua de azi este gazduit un mic muzeu de arheologie, alaturi de gradini frumos decorate, iar unul turnurile sale ofera si vederi impresionante catre oras, munti si mare.

Armutalam Hamam

In ciuda faptului ca aceasta baie turceasca a fost construita la sfarsitul anilor ’90 pentru turisti, se prezinta sub forma uneia traditionale, cu camere calde, sauna, cada si piscini cu apa rece. Turistii au posibilitatea de a se relaxa pe una din bancile de marmura, iar mai apoi sa inoate in apele curate, in timp ce persoanele interesate, pot beneficia si de un masaj. Cu toate acestea, se recomanda ca baile turcesti sa fie vizitate dupa orele de varf, pentru evitarea aglomeratiei.




Shopping

Cu zeci de barci care se opresc zilnic in portul Marmaris, centrul vechi este ca un mecca pentru achizitionarea de suveniruri, obiecte hand made sau produse specifice turcesti precum piele, argint, bijuterii si textile alaturi de ceai, arome si cafea. Cu toate ca exista si malluri, este de preferat experimentarea culturii joia si duminica atunci cand este deschis bazarul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu